Management coaching

Voor leidinggevenden die willen groeien

Herken jij je als (startende) manager in de volgende vragen? Welke manier van leidinggeven past eigenlijk bij mij? Je merkt dat communiceren met je medewerkers moeizaam gaan; het kost je veel energie. Hoe ga je om met weerstand en hoe voer je moeilijke gesprekken? Hoe pak je dat aan? Je loopt tegen de grenzen van je kunnen aan. Hoe kan je je vaardigheden en tijd effectiever in te zetten?

Een goede manager wordt je niet vanzelf. Hoe krijg je zicht op je kwaliteiten en valkuilen? En wat is er nodig om verder te groeien als leidinggevende? Je hebt een visie voor je team, maar wat is er nodig om dit realiteit te laten worden? Als management coach help ik je graag om je leiderschapskwaliteiten te versterken.

management coaching

Met dit soort vragen helpt een management coach je:

Je wilt leren omgaan met de verschillende werkstijlen en persoonlijkheden in je team.

Je wilt meer zicht op je drijfveren en effectiever handelen vanuit persoonlijke leiderschap.

Het kost je moeite om je taken en verantwoordelijkheden te combineren.
Je wilt als leidinggevende sterker in je schoenen staan. Hoe krijg je meer zelfvertrouwen als manager?
Helder communiceren of feedback geven vind je lastig. Hoe versterk jij je communicatieve vaardigheden?
Omgaan met lastige medewerkers kost je moeite. Hoe kun je op een effectieve manier met weerstand en confrontaties omgaan?
Mijn functie levert me stress op. Hoe ga ik met deze druk om en bewaak ik mijn grenzen?

Wat levert een (online) management coach je op?

Je krijgt meer inzicht in je persoonlijke doelen en drijfveren als leidinggevende.
Je kan soepel schakelen tussen leiderschaps- en communicatiestijlen.
Je bent zelfverzekerd in je presentatie en communicatie.
Je hebt voor ogen wat je prioriteiten zijn en je focust daar bewuster op.
Je ervaart een betere balans tussen werk en privé.
management coaching

Zo ziet het coachingstraject eruit

Elk coachtraject is maatwerk, maar kenmerkt zich wel door een aantal vaste fases. We hebben eerst een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek. Daarin gaan we jouw vraag en situatie uitdiepen.

Aan het begin van ons traject brengen we samen in kaart waar je staat, wat je kwaliteiten zijn en waar je drijfveren uit bestaan. De DISC Gedrags- en Drijfverenanalyse maakt in principe altijd onderdeel uit van de management coachingstrajecten. Vervolgens onderzoeken we wat er in de weg staat om jouw doelen te bereiken. Daarna zetten we concrete stappen. Door middel van oefeningen en opdrachten vergroot jij je zelfkennis en je vaardigheden. We gaan samen werken aan oplossingen die het beste werken om jouw loopbaandoelen te realiseren.

Als management coach maak ik gebruik van wetenschappelijk bewezen effectieve coachingstechnieken (zoals Transactionele Analyse, Voice Dialogue, RET en ACT).

Aan het begin van het traject bespreken we hoeveel sessies je nodig hebt. Een coachtraject duurt bij mij meestal 6 sessies. Als uit jouw coachvraag blijkt dat meer sessies nodig zijn dan bespreken we dat.

management coach

Waarom zit jij bij mij op de goede plek voor management coaching?

Ik heb 15 jaar ervaring in het analyseren van drijfveren, kwaliteiten en belemmeringen bij het bereiken van doelen op het gebied van leiderschap. Mijn coachingsmethoden zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Deze heb ik opgedaan in mijn opleiding als psycholoog (Radboud Universiteit Nijmegen, afgestudeerd 2005) en door diverse opleidingen en certificeringen op gebied van coaching.

Het bieden van kwaliteit en vakbekwaamheid is voor mij van het grootste belang. Daarom ben ik als coach aangesloten bij het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en als psycholoog bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen).
Dit geeft jou de zekerheid dat je met een professionele management coach van doen hebt die deskundig, ervaren en bekwaam is.

Bovendien ben ik als gecertificeerd netwerkpartner van HRM Profielen, expert in het uitleggen en toepassen van de DISC-gedragsanalyse en Drijfverenanalyse. Inzet van deze wetenschappelijk onderbouwde en professionele middelen geeft snel nóg meer inzicht in je gedrag en motieven.

Jouw groei en ontwikkeling hebben mijn volledige focus. Bij coaching heb jij altijd de regie. Vanuit een gelijkwaardige rol coach ik jou op een resultaatgerichte, directe maar ook empathische manier.

Ik coach door middel van online sessies.
Dit is net zo effectief als face-to-face coaching en heeft een aantal handige voordelen, zoals:

  • Je hebt geen verlies aan reistijd.
  • In je eigen vertrouwde omgeving doorloop je jouw coachtraject.
  • Vanuit elke plek in wereld kan je gecoacht worden.

Krijg meer werkplezier en balans in jouw leven door effectieve coaching

Plan binnen 1 minuut een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek!