Stress coaching

Zo ga jij meer ontspannen en evenwichtig in het leven staan

Herken je dit? Je staat in de overlevingsstand. Je bent moe, prikkelbaar en hebt weinig plezier. De afgelopen tijd kan je moeilijk in slaap komen. Misschien heb je een gejaagd gevoel. Je piekert en hebt moeite om je concentreren. Een goede balans tussen inspanning en ontspanning ontbreekt. Je voelt dat je teveel hooi op je vork hebt genomen. Je probeert je stress te verminderen maar dat lukt niet. Hoe voorkom je dat je uitvalt?

Je weet dat je het anders wilt. Maar hoe? Hoe komt het dat je over je grenzen heen gaat? Wat is de oorzaak van je spanningsklachten? Wat kan je doen om een burn-out te voorkomen? Belangrijke vragen. Als stresscoach help ik je inzicht te krijgen in de dieperliggende oorzaken van je stress én om deze effectief aan te pakken.

stresscoach

Met dit soort vragen helpt een stress coach jou:

Je wilt beter leren omgaan met stress. Hoe pak je dat aan?

Het kost je moeite om je grenzen te bewaken. Wat staat er in de weg?

Je voelt je lusteloos en uitgeblust. Hoe krijg je meer energie en plezier?
De balans is al enige tijd weg. Hoe voorkom je dat je uitvalt?
Hoe gebruik je je energie zo effectief mogelijk?
Je wilt jezelf beter begrijpen en inzicht krijgen in de redenen van je stress.
Hoe kan je effectief je stress verminderen?

Wat levert een (online) stresscoach je op?

Je krijgt handvatten om stresssignalen eerder te herkennen en vervolgens effectief te handelen.
Je bent in staat om je belastbaarheid te bewaken.
Je leert om je lichaam, emoties en grenzen beter te herkennen en hiernaar te luisteren en te handelen.

Je krijgt inzicht in onderliggende oorzaken van overbelasting en kan oude patronen doorbreken die goede zelfzorg in de weg staan.

Je bent beter in staat om te herstellen van spanningsvolle momenten.
stress en balans coaching

Stress coach – Zo ziet het coachingstraject eruit

Elk coachtraject is maatwerk, maar kenmerkt zich wel door een aantal vaste fases. We hebben eerst een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarin gaan we jouw vraag en situatie uitdiepen.

Aan het begin van ons traject brengen we samen in kaart waar je staat, wat je kwaliteiten zijn en waar je drijfveren uit bestaan. Afhankelijk van jouw hulpvraag zetten we hierbij de DISC-gedragsanalyse en Drijfverenanalyse in.

Vervolgens onderzoeken we wat er in de weg staat om jouw doelen te bereiken. Daarna zetten we concrete stappen. Door middel van oefeningen en opdrachten vergroot jij je zelfkennis en je vaardigheden. We gaan samen werken aan effectieve oplossingen om meer evenwichtig en in balans in het leven te staan.

Als stress coach maak ik gebruik van wetenschappelijk bewezen effectieve coachingstechnieken (zoals Transactionele Analyse, Voice Dialogue, RET en ACT).

Aan het begin van het traject bespreken we hoeveel sessies je nodig hebt. Een gemiddeld coachtraject duurt bij mij 6 tot 9 sessies. Jouw vraag of doel bepaalt hoeveel sessies je nodig hebt. Het traject zal nooit langer dan noodzakelijk zijn.

stress en balans coach

Waarom zit jij bij mij op de goede plek voor stress coaching?

Ik heb 15 jaar ervaring in het analyseren van copingstrategieën, belastbaarheid en belemmeringen op het gebied van omgaan met stress. Mijn coachingsmethoden zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Deze heb ik opgedaan in mijn opleiding als psycholoog (Radboud Universiteit Nijmegen, afgestudeerd 2005) en door diverse opleidingen en certificeringen op gebied van coaching.

Het bieden van kwaliteit en vakbekwaamheid is voor mij van het grootste belang. Daarom ben ik als coach aangesloten bij het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en als psycholoog bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen).
Dit geeft jou de zekerheid dat je met een professionele stresscoach van doen hebt die deskundig, ervaren en bekwaam is.

Bovendien ben ik als gecertificeerd netwerkpartner van HRM Profielen, expert in het uitleggen en toepassen van de DISC-gedragsanalyse en Drijfverenanalyse. Inzet van deze wetenschappelijk onderbouwde en professionele middelen geeft snel nóg meer inzicht in je gedrag en motieven.

Jouw groei en ontwikkeling hebben mijn volledige focus. Bij coaching heb jij altijd de regie. Vanuit een gelijkwaardige rol coach ik jou op een resultaatgerichte, directe maar ook empathische manier.

Ik coach vanuit mijn praktijkruimte in Wageningen en via online sessies (Zoom, Skype, WhatsApp-videobellen).
De locatie is snel en makkelijk bereikbaar, zowel met de auto als met openbaar vervoer, vanuit plaatsen als Arnhem, Ede en Veenendaal.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen

Wil je weten of het klikt? Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.